Facebook
Bestseller
Nowość
Promocja!
Zapowiedź

Strefa Aplikanta
E-booki
dostęp
w 5 min.
Stan prawny: 20 maja 2021 r.
Wydanie: 1
Liczba stron: 376
Więcej informacji

W publikacji znajdziemy odpowiedź na pytanie, jakie są zagrożenia związane z ochroną naszych danych osobowych, jako usługobiorców tych e-usług i jak należy im zapobiegać.

-46%

E-usługi a RODO

E-usługi a RODO

W publikacji znajdziemy odpowiedź na pytanie, jakie są zagrożenia związane z ochroną naszych danych osobowych, jako usługobiorców tych e-usług i jak należy im zapobiegać.

Stan prawny: 20 maja 2021 r.
Wydanie: 1
Liczba stron: 376
Więcej informacji

Opis publikacji

Korzystanie z portali społecznościowych, telewizji na żądanie, poczty elektronicznej, wyszukiwarki internetowej, zakupów on-line czy usług e-administracji to codzienność społeczeństwa informacyjnego.

W prezentowanej publikacji znajdziemy odpowiedź na pytanie, jakie są zagrożenia związane z ochroną danych osobowych usługobiorców tych e-usług i jak należy im zapobiegać.


Ico_Gray_17.gif [486 B] Książka szczegółowo omawia m.in.:
możliwe ryzyka i zasady ochrony przetwarzania danych osobowych w związku ze świadczeniem e-usług;
• nowe zagrożenia, jak danetyzacja czy profilowanie;
pozycję i obowiązki administratora i współadministratora danych, również w ujęciu orzecznictwa europejskiego;
• uprawnienia usługobiorców, takie jak np.: prawo dostępu do d...

Korzystanie z portali społecznościowych, telewizji na żądanie, poczty elektronicznej, wyszukiwarki internetowej, zakupów on-line czy usług e-administracji to codzienność społeczeństwa informacyjnego.

W prezentowanej publikacji znajdziemy odpowiedź na pytanie, jakie są zagrożenia związane z ochroną danych osobowych usługobiorców tych e-usług i jak należy im zapobiegać.


Ico_Gray_17.gif [486 B] Książka szczegółowo omawia m.in.:
możliwe ryzyka i zasady ochrony przetwarzania danych osobowych w związku ze świadczeniem e-usług;
• nowe zagrożenia, jak danetyzacja czy profilowanie;
pozycję i obowiązki administratora i współadministratora danych, również w ujęciu orzecznictwa europejskiego;
• uprawnienia usługobiorców, takie jak np.: prawo dostępu do danych, prawo do bycia zapomnianym oraz prawo sprzeciwu.


Publikacja prezentuje również obowiązki usługodawców, tj. ochronę danych w fazie projektowania czy domyślną ochronę danych oraz omawia możliwe sankcje za naruszenia, w tym kary nakładane przez krajowe organy nadzoru.


Ico_Gray_17.gif [486 B] Książka zainteresuje podmioty prowadzące działalność gospodarczą w zakresie e-commerce, adwokatów i radców prawnych specjalizujących się w prawie ochrony danych osobowych oraz reprezentujących klientów w postępowania przed UODO i sądami administracyjnymi a także sędziów sądów administracyjnych stosujących przepisy RODO w prowadzonych postępowaniach.

Opis publikacji aktualny na dzień: 2021-05-27
Zobacz spis treści
Rozwiń opis Zwiń opis

Fragment dla Ciebie

Nie możesz się zdecydować? Przeczytaj fragment publikacji!
Przeczytaj fragment

Informacje

Rok publikacji: 2021
Wydanie: 1
Liczba stron: 376
Okładka:
Format: A5
Wersja publikacji: Książka papier + Smarteca (App) + Ebook
ISBN: 978-83-8246-137-4, pdf 978-83-8246-445-0, epub 978-83-8246-450-4, mobi 978-83-8246-451-1
Kod towaru: KAM-4309 W01Z01, EBO-3319 W01P01, EBO-3319 W01E01, EBO-3319 W01M01

Spis treści

Rozwiń spis treści Zwiń spis treści

Autorzy

Małgorzata Ciechomska ‒ doktor nauk prawnych; specjalistka w zakresie prawa nowych technologii, telekomunikacji, prawa ochrony danych osobowych; autorka publikacji z zakresu problemów prawnych społeczeństwa informacyjnego; zawodowo związana z działami prawnymi firm z branży technologii, mediów i telekomunikacji.

Recenzje

Opinie

Brak opinii o tym produkcie.
Kup tę książkę w wersji Książka dostępna w różnych formatach Przewodnik po formatach
{{ variants[options].name }} {{ prices.brutto }} zł {{ prices.promotion_brutto }} zł
{{ variant.name }} -{{ variant.discount }}% {{ variant.price_brutto }} zł {{ variant.price_promotion_brutto }} zł
Dlaczego Profinfo.pl?
Ponad 10 tys. tytułów
Darmowa dostawa już od 150zł
Czat online z konsultantem
Promocyjne ceny i rabaty
Sprawna realizacja zamówienia
Dostęp do ebooka w 5 minut

Ostatnio oglądane produkty

Produkty z tej samej kategorii

Aby ponownie wybrać temat, odśwież stronę