Facebook
Kategorie
Kategorie
Strefa Aplikanta
Rabat -50%
Koronawirus a prawo Koronawirus a prawo

Żywność

Sortuj:
Sposób wyświetlania:
Dietoterapia

Dietoterapia

Dominika Głąbska, Lucyna Kozłowska, Ewa Lange, Dariusz Włodarek
PZWL
Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki. W książce uwzględniono aktualny stan wiedzy dotyczącej zapotrzebowania energetycznego, roli węglowodanów, białka, tłuszczów, witamin i mikroskładników w żywieniu cz....
89,10 zł
99,00 zł
Więcej
Dieta łatwo strawna

Dieta łatwo strawna

Anna Szczepańska
PZWL
Książka jest przeznaczona zarówno dla chorych, zmuszonych z powodu choroby do stosowania diety łatwo strawnej, jak i zdrowych, pragnących zapobiegać takim patologicznym stanom, jak: otyłość, niewydolność krążenia, nadciśnienie itp. Prawidłowy, dobrze skomponowany jadłospis, pozwoli uniknąć wielu cho....
35,10 zł
39,00 zł
Więcej
Żywienie w osteoporozie

Żywienie w osteoporozie

Zofia Wieczorek-Chełmińska
PZWL
Proponowane w tej książce przepisy są doskonałym uzupełnieniem codziennego, monotonnego i nieracjonalnego żywienia większości z nas.
35,10 zł
39,00 zł
Więcej
Standardy leczenia żywieniowego w pediatrii 2017

Standardy leczenia żywieniowego w pediatrii 2017

Janusz Książyk
PZWL
Oficjalna publikacja Polskiego Towarzystwa Żywienia Klinicznego Dzieci (PTŻKD), przygotowana we współpracy z Polskim Towarzystwem Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci (PTGHiŻD) oraz z Polskim Towarzystwem Neonatologicznym (PTN). Nowelizacja Standardów z roku 2013. Zwięzłe ujęcie zasad....
53,10 zł
59,00 zł
Więcej
Żywienie człowieka Słownik terminologiczny

Żywienie człowieka Słownik terminologiczny

Jan Gawęcki, Henryk Gerting
Wydawnictwo Naukowe PWN
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Zawiera około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; składniki odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę odgry....
35,10 zł
39,00 zł
Więcej
Chemia żywności Tom 2

Chemia żywności Tom 2

zbiorowa Praca, E.Zdzisław Sikorski, Hanna Staroszczyk
Wydawnictwo Naukowe PWN
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodat....
89,10 zł
99,00 zł
Więcej
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Wydawnictwo Naukowe PWN
Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej. Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspekt....
44,10 zł
49,00 zł
Więcej
Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2

Żywienie człowieka zdrowego i chorego Tom 2

Jan Gawęcki, Marian Grzymisławski
Wydawnictwo Naukowe PWN
Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: * zasady i praktyczne wskazówki prawidłowego żywienia w różnych okresach życia; * rolę żywienia w profilaktyce i leczeniu naj....
62,10 zł
69,00 zł
Więcej
Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu

Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu

Jan Gawęcki
Wydawnictwo Naukowe PWN
W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żyw....
62,10 zł
69,00 zł
Więcej
Mikrobiologia techniczna Tom 2

Mikrobiologia techniczna Tom 2

Krystyna Kowal, Zdzisława Libudzisz, zbiorowa Praca, Zofia Żakowska
Wydawnictwo Naukowe PWN
Nowoczesny podręcznik poświęcony dziedzinie, która zajmuje się opisem zjawisk wywołanych przez mikroorganizmy podczas realizacji procesów przemysłowych. Tom 2 składa się z 4 części. W części I omówiono mikroorganizmy czynne w procesach biotechnologicznych, czyli bakterie fermentacji mlekowej i kwasu....
62,10 zł
69,00 zł
Więcej
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego

P.Piotr Lewicki
Wydawnictwo Naukowe PWN
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane pr....
62,10 zł
69,00 zł
Więcej
Żywienie w niedoczynności tarczycy

Żywienie w niedoczynności tarczycy

Mirosław Jarosz, Hanna Stolińska, Diana Wolańska
PZWL
Co, jak i dlaczego warto jeść, czego należy się wystrzegać, czego nie wolno pomijać?. Zawarte w naszym poradniku odpowiedzi na te pytania wytyczają chorym drogę do polepszenia jakości życia. Autorzy zadbali o wyjaśnienie zależności między jedzeniem a stanem organizmu, a także umotywowanie wskazówek,....
35,10 zł
39,00 zł
Więcej
Chemia żywności Tom 1

Chemia żywności Tom 1

zbiorowa Praca, E.Zdzisław Sikorski, Hanna Staroszczyk
Wydawnictwo Naukowe PWN
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania. Zajmuje się również wpływem składników, dodat....
89,10 zł
99,00 zł
Więcej
Jadłonomia

Jadłonomia

Marta Dymek
Pierwsza książka kucharska twórczyni „Jadłonomii” – najpopularniejszego polskiego bloga o kuchni roślinnej. Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia? Do czego wykorzystać natkę marchewki? Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół? Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w długo wycze....
44,91 zł
49,90 zł
Więcej
Jedzenie pod wpływem emocji

Jedzenie pod wpływem emocji

Anna Brytek-Matera, Kamila Czepczor
Difin
Książka dotyczy psychospołecznego aspektu jedzenia pod wpływem emocji. Wyjaśnia, w jaki sposób jedzenie reguluje emocje i nastrój. Dowodzi, jak istotne dla prawidłowego funkcjonowania człowieka jest doświadczanie i radzenie sobie z własnymi emocjami, zwłaszcza w kontekście jedzenia. Przedstawia najn....
53,10 zł
59,00 zł
Więcej
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
Darmowa dostawa - 0 zł!
Darmowa dostawa - 0 zł!

Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka

Helena Ciborowska, Anna Rudnicka
PZWL
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on: • omówienie podstaw żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach....
134,10 zł
149,00 zł
Więcej
Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności

Zarządzanie łańcuchem dostaw żywności

Samir Dani
Wydawnictwo Naukowe PWN
Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu logistyki w przemyśle spożywczym. Prezentuje liczne rozwiązania logistyczne i metody zarządzania łańcuchami dostaw w sektorze żywnościowym oraz aktualne trendy obecne w branży. W publikacji zawarto informacje dotyczące: • logistyki dostaw artykułów spożywc....
62,10 zł
69,00 zł
Więcej
Bezpieczeństwo i jakość żywności

Bezpieczeństwo i jakość żywności

Stanisław Kowalczyk
Wydawnictwo Naukowe PWN
Jest to pierwsza na rynku polskim praca, która w wieloaspektowy sposób przedstawia zagadnienia związane z bezpieczeństwem i jakością żywności. Tematyka ta należy obecnie do jednego z głównych nurtów rozważań w obszarze współczesnych problemów rozwoju gospodarki światowej. Globalizacja ukształtowała....
62,10 zł
69,00 zł
Więcej
Zdrowe gotowanie by Ann

Zdrowe gotowanie by Ann

Anna Lewandowska
Burda Publishing Polska
Jesteś tym, co jesz... Chcesz wyglądać olśniewająco? Chcesz czuć się lekko i wspaniale każdego dnia? Skorzystaj z doświadczenia osoby, która wie jak to osiągnąć. 170 autorskich przepisów Anny Lewandowskiej na pyszne i zdrowe potrawy to prosta droga do sukcesu. Znajdziesz tu zarówno propozycje na cod....
40,40 zł
44,90 zł
Więcej
Żywienie w przedszkolu

Żywienie w przedszkolu

Joanna Jaczewska-Schuetz, Hanna Stolińska-Fiedorowicz, Anna Taraszewska, Katarzyna Wolnick...
Oficyna Prawa Polskiego
W tej publikacji szczegółowo omawiamy wymagania odnośnie do żywienia zbiorowego wynikające z nowego rozporządzenia Ministerstwa Zdrowia z 26 lipca 2016 r. W książce podpowiadamy jak konstruować jadłospisy zarówno dla dzieci bez alergii jaki i z alergiami pokarmowymi. W książce zamieszczamy m.in. zal....
80,09 zł
89,00 zł
Więcej
Marketing żywności

Marketing żywności

Hanna Górska-Warsewicz, Karol Krajewski, Monika Świątkowska
Wolters Kluwer Polska
Książka przybliża problematykę współczesnego marketingu żywności, dostarczając odpowiedzi na fundamentalne pytania, m.in. o to, jak skutecznie wprowadzać na rynek produkty stanowiące ofertę wartości i zarządzać nimi, w jaki sposób kreować markę produktu żywnościowego, jak prowadzić komunikację z akt....
80,09 zł
89,00 zł
Więcej